Home / Αιρετικά / Οι «Παραιτηθείτε» παραιτήθηκαν πριν καν πιάσουν… δουλειά

Οι «Παραιτηθείτε» παραιτήθηκαν πριν καν πιάσουν… δουλειά

Γράφει ο ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Τέτοιο φιάσκο πολιτικής εκδήλωσης στο Σύνταγμα δε το ’χουμε ξαναζήσει. Τρίτη βράδυ και μία άγνωστη «ομάδα πρωτοβουλίας» καλεί τον αθηναϊκό λαό σέ μαζική εκδήλωση με αίτημα την παραίτηση της κυβέρνησης. Και μαζεύονται 500 άτομα. Άντε βαριά-βαριά να πούμε ότι ήταν 600 νοματαίοι, αν υπολογίσουμε και κάτι περαστικούς Πακιστανούς, Κινέζους περίεργους τουρίστες, Γιαπωνέζους που είχαν πάει να χαζέψουν τους τσολιάδες και μερικές ισλαμίστριες με το τσεμπέρι στο κεφάλι.

Ούτε οι κουκουλοφόροι δεν έδωσαν σημασία στους «Παραιτηθείτε», να πάνε για το χαβαλέ, να ρίξουν καμιά μολότωφ στα ΜΑΤ και να γίνει «παιχνίδι».
Ποιοι φωστήρες των λαϊκών κινητοποιήσεων σκέφτηκαν να κατεβάσουν τον βασανισμένο, απογοητευμένο, εξουθενωμένο κόσμο στους δρόμους, την επομένη της συμφωνίας στο Eurogroup, όταν όλοι μας λέμε «πάλι μας τον έπιασαν, αλλά πάμε παρακάτω μήπως και δούμε άσπρη μέρα», ε αυτό είναι θέμα ψυχιατρικού ενδιαφέροντος. «Παραιτηθείτε» φωνάζανε οι 500, που είχαν ήδη παραιτηθεί οι ίδιοι πριν «πιάσουν δουλειά» για να… αναγκάσουν την κυβέρνηση σε παραίτηση. «Παραιτηθείτε» για να έρθουν ποιοι και ν’ αλλάξουν τι, τώρα που έχουν πέσει οι υπογραφές;

Άντε λοιπόν και το Μαξίμου άκουσε τη φωνή των 500 (εδώ δεν παίζει καθόλου το έργο «φωνή λαού, οργή Θεού») και το ’βαλαν όλοι στα πόδια, από Τσίπρα και Τζανακόπουλο μέχρι Καρανίκα και τον φίλο μου τον Χριστοφορίδη. Και μετά; Μετά προεκλογικός αγώνας. Και μετά; Μετά εκλογές. Και μετά; Μετά ένα ατελείωτο τζέρτζελο μεταξύ κομμάτων για να σχηματισθεί κυβέρνηση. Και μετά; Μετά ακυβερνησία και ίσως νέες εκλογές. Και μετά; Μετά μας έρχεται αγριεμένος ο Σόιμπλε. Και μετά; Δεν περιγράφω άλλο, που είπε και ο καλός συνάδελφος Χελάκης στον τελικό του Euro 2004. Βαρέθηκα να γράφω! Λέω να πάω καλύτερα να συναντήσω τους «Παραιτηθείτε», γιατί σίγουρα έχουν μεγαλύτερη πλάκα ακόμη και από την παραίτηση Καρανίκα.

Θέλω μόνο να ρωτήσω αυτούς τους γίγαντες της πολιτικής σκέψης που οργάνωσαν την εκδήλωση των «Παραιτηθείτε»: έχουν καταλάβει τη ζημιά που έκαναν στην όποια ομάδα πολιτών πιστεύει ότι η σωτηρία τής χώρας εξαρτάται από την παραίτηση των σημερινών κυβερνόντων; Μπορούν να μετρήσουν την απογοήτευση που νιώθουν σήμερα, με τη μάζωξη μόνο 500-600 ανθρώπων, όλοι αυτοί πού πιστεύουν ότι ξαφνικά όλα θα αλλάξουν μαγικά αν μας προκύψει Κυριάκος με Σταύρο ή Φώφη;
Έχουν αντιληφθεί όλοι αυτοί οι «συγκεντρωσιάρχες», αυτοί οι νέοι «Κουλούρηδες» που μας βρήκαν, ότι ο λαός δεν θέλει εκλογές; Δουλειά θέλει, φοροελάφρυνση θέλει, ελπίδα θέλει, ησυχία θέλει, εθνική συμφιλίωση θέλει. Σε τελική ανάλυση, τώρα που έχουν συμφωνηθεί τα πάντα, θέλει να δει τι μπορεί να καταφέρει αυτή η κυβέρνηση στο λίγο πολιτικό χρόνο που κέρδισε μετά το Eurogroup.

Και μετά; Μετά δε χανόμαστε ρε σύντροφοι. Εδώ είμαστε για να κατέβουμε στο Σύνταγμα και να φωνάξουμε «παραιτηθείτε». Αλλά να μην είμαστε 500 μόνο. Να είμαστε 500.000 και βάλε. Για να ακουστούμε… Μέχρι τότε, αφήστε τους να το παλέψουν.

Check Also

Αν δεν μπορείτε, φύγετε!

Γράφει ο ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ Έχει πέσει πυρηνική βόμβα στην ελληνική δημοσιογραφία. Η ανεργία στο επάγγελμα …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *