Home / Αιρετικά / Ο χορός των νάνων
ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Ο χορός των νάνων

Γράφει ο ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Επιτέλους κάτι κουνιέται ρε παιδιά… Κάτι πάει να γίνει αυτό το καλοκαίρι. Δεν είναι τόσο άγρια τα πράγματα, όπως τα παρουσιάζουν οι καταστροφολόγοι. Η Ελλάδα, που θέλει να ζήσει, είναι πάλι εδώ. Η Ελλάδα, που δε λέει να σκύψει το κεφάλι, δείχνει ότι υπάρχει ελπίδα. Μπορούμε να βγούμε από το πηγάδι, που μας έχουν ρίξει οι χθεσινοί, οι προχθεσινοί, αλλά και οι σημερινοί.

Οι διαπιστώσεις που γίνονται, πια, από διεθνείς οικονομικούς οργανισμούς και από το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα για την ελληνική οικονομία, ανάβουν ένα έστω μικρό φωτάκι στο βάθος του τούνελ.

έχουμε και λέμε λοιπόν:

1.Πέφτει συνεχώς η τιμή των ελληνικών ομολόγων στις διεθνείς αγορές, που σημαίνει ότι ανοίγουν όλο και περισσότερο οι δρόμοι για τους επενδυτές να αγοράσουν ελληνικά ομόλογα, δείχνοντας έτσι την εμπιστοσύνη τους για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας.

2.Το Ελληνικό Χρηματιστήριο τσούκου-τσούκου ανεβαίνει καθημερινά, δίνοντας μικρές, έστω, ευκαιρίες για κέρδη, στους πρώτους τολμηρούς. Και κάπως έτσι ξεθαρρεύουν ντόπιοι και ξένοι «παίκτες» και αγοράζουν ελληνικές μετοχές. Σημάδι ότι αρχίζουν να εμπιστεονται τις ελληνικές εταιρίες και επιχειρήσεις.

3.Ο τουρισμός, αυτή η μεγάλη ελληνική βιομηχανία, σκαρφαλώνει φέτος σε κορυφές απάτητες μέχρι σήμερα. Υπολογίζεται ότι 35 εκατομμύρια τουρίστες θα περάσουν από την Ελλάδα αυτήν τη χρονιά, αφήνοντας έσοδα για το κράτος, κάτι παραπάνω από πέρυσι. Κι αν είχαμε κουκούτσι μυαλό, αν δεν έκλεβαν κάποιοι ταβερνιάρηδες τον τουρίστα στο λογαριασμό, αν δεν του έπαιρναν κάποιοι φαταούλες ταξιτζήδες διπλή ταρίφα σε απλή διαδρομή, αν προσφέραμε καλύτερες υπηρεσίες σε λιμάνια και ξενοδοχεία, αν βάζαμε λίγη τάξη στη λειτουργία των μουσείων και των αρχαιολογικών μας χώρων, αν είχαμε πιο καθαρές τις παραλίες μας, τότε σίγουρα τα έσοδα θα ήταν μεγαλύτερα.

4.Αυξήθηκαν κατά 10% οι ελληνικές εξαγωγές το τελευταίο τρίμηνο.

5.Ο όμιλος-κολοσσός Ρότσιλντ έχει αναλάβει να βγάλει την Ελλάδα πάλι στις αγορές ίσως κι εντός του 2017.

6.Μεγάλοι επενδυτικοί οίκοι από την Κίνα και την αραβική χερσόνησο έχουν αρχίσει σοβαρά deal με την Ελλάδα.

7.Με τις τελευταίες παραγγελίες πλοίων, οι Έλληνες εφοπλιστές κάνουν τη χώρα μας την πρώτη παγκόσμια δύναμη στη θάλασσα.

Καλά τα νέα, που λες πατριώτη, αν και θα αργήσουν πολύ να φανούν στις τσέπες μας, αλλά κάπου εδώ αρχίζει ο χορός των νάνων της πολιτικής. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που, χωρίς τυμπανοκρουσίες, πριν από λίγες ημέρες, ΔΝΤ και Κομισιόν έστειλαν μήνυμα σε Τσίπρα και Μητσοτάκη, να αφήσουν κατά μέρος την πόλωση, προετοιμαζόμενοι από τώρα για εκλογές και να συγκεντρωθούν χωρίς λαϊκισμούς στην ανόρθωση της οικονομίας, για την οποία ο ελληνικός λαός ματώνει καθημερινά.

Ιδιαίτερα οι δύο θεσμοί, ζητάνε από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πάψει να «πιπιλάει» την καραμέλα για πρόωρες εκλογές, γεγονός που αποπροσανατολίζει τον ελληνικό λαό από τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κάνει.

Στην πιο κρίσιμη στιγμή γι’ αυτήν τη χώρα, η ελληνική Βουλή συζητάει επί ημέρες τι είπε ο Καμμένος σ’ έναν βαρυποινίτη στις φυλακές κι αν ο Πολάκης τα ’βαλε με τους δικαστικούς.

Το ’χω πει πολλές φορές, θα το πω μία ακόμη: Το χειρότερο που μας βρήκε δεν είναι ούτε ο Σόιμπλε ούτε ο Τόμσεν, ο Mr Blue Eyes του ΔΝΤ.

Το χειρότερο που μας βρήκε σ’ αυτήν την ιστορική στιγμή για την Ελλάδα, τη στιγμή που παίζεται η ύπαρξή της, είναι το γεγονός ότι νάνοι πολιτικοί (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων) πρέπει να σώσουν τη χώρα και τις ζωές μας.

Νάνοι όλων των κομμάτων, των χρωμάτων και των αποχρώσεων.

Check Also

Οι «Παραιτηθείτε» παραιτήθηκαν πριν καν πιάσουν… δουλειά

Γράφει ο ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ Τέτοιο φιάσκο πολιτικής εκδήλωσης στο Σύνταγμα δε το ’χουμε ξαναζήσει. Τρίτη …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *