Home / Επωνύμως / Ο ψεύτης βοσκός με το σανό

Ο ψεύτης βοσκός με το σανό

Γράφει ο ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ *

Σε ένα πολύ διάσημο παραμύθι που μας έλεγαν όταν ήμασταν παιδία ένας βοσκός φώναζε ότι ο λύκος έρχεται να φάει τα πρόβατα. Όταν οι χωρικοί έτρεχαν αλλά λύκο δεν έβλεπαν, κατέληξαν να θεωρούν το βοσκό γραφικό και ψεύτη. Ο Κυριάκος ο άριστος (οι άριστοι είναι σαν τους βασιλείς, δεν έχουν επίθετα) έχει γίνει σαν τον ψεύτη βοσκό. Ζητούσε εκλογές τόσο συχνά που οι «χωρικοί» στην Νέα Δημοκρατία τον πίστευαν και έτρεχαν, κάθε που η κυβέρνηση είχε μπροστά της ένα δύσκολο ζήτημα, να προετοιμάσουν την κομματική βάση για την εκλογική αναμέτρηση.

Όπως όλοι ξέρουν τον χρόνο των εκλογών τον ορίζει το Σύνταγμα ή ο πρωθυπουργός. Οι εξελίξεις δε, δεν είναι τέτοιες που να τις επιβάλλουν ως πρόωρες. Επομένως, ο βοσκός βγήκε ψεύτης. Οι «χωρικοί» ήδη ψελλίζουν ότι μάλλον έχει γίνει λάθος επιλογή στο πρόσωπο του ηγέτη. Ήδη κάποιοι μιλούν για ένα «βατραχάκι», που όπως σε ένα άλλο παραμύθι με την κατάλληλη διαδικασία έγινε πρίγκιπας, τώρα θα γίνει επίσημα διεκδικητής της ηγεσίας.

Το ζήτημα όμως δεν είναι τα, κατά τα άλλα διδακτικά, παραμύθια αλλά η πραγματικότητα. Σε αυτήν παρατηρεί κανείς τον απέραντο εκνευρισμό και την προχειρότητα με την οποία δρουν στη ΝΔ. Δεν είναι λίγο πράγμα να βλέπεις ότι όλη η κοινωνία συζητάει ήδη για τον αντικαταστάτη σου πριν καν ηττηθείς. Δεν είναι λίγο πράγμα να φτάνεις στο σημείο να πασάρεις χαρτάκια με ερωτήσεις σε φίλους-δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής συνέντευξης και μετά να κατηγορείς τους άλλους για ολοκληρωτισμό. Δεν είναι λίγο πράγμα να βρίσκεσαι σε στρατηγικό αδιέξοδο καθώς όχι μόνο εκλογές δεν θα γίνουν αλλά μάλλον πάμε για χρονιά που θα πιάσει η κυβέρνηση όλους τους στόχους που είχε θέσει. Σίγουρα, δεν είναι λίγο πράγμα να εκνευρίζεται κάποιος τόσο που να φτάνει σε ομιλία στη Βουλή να επικρίνει την κυβέρνηση για διάταξη που δεν υφίσταται. Το έκανε και αυτό ο Κυριάκος ο άριστος στη συζήτηση του σχεδίου νόμου για τα ΑΕΙ.

Είναι λοιπόν ξεκάθαρο ότι όσες δημοσκοπήσεις και να βγουν ο Κυριάκος έχει χάσει την ψυχραιμία του. Μαζί του την έχουν χάσει η διαπλοκή, οι κρατικοδίαιτοι ιδιώτες με τα ΕΣΠΑ και όσοι πόνταραν στο άλογο του νεοφιλελευθερισμού. Έτσι, γίνονται και αυτοί γραφικοί βγάζοντας τίτλους περί διάλυσης του κράτους επειδή ομάδα πολιτών πέταξε χαρτάκια στο προαύλιο της Βουλής. Υποθέτουμε ότι στο φιλελεύθερο καθεστώς του Κυριάκου του άριστου οι διαμαρτυρίες δεν θα επιτρέπονται.

Εν κατακλείδι, το παιχνίδι φαίνεται χαμένο για τον Κυριάκο τον άριστο πριν καν παιχτεί. Το μισό του κόμμα δεν τον θέλει, οι δελφίνοι ετοιμάζονται, οι στόχοι δεν του βγαίνουν και κινδυνεύει από την βάση πρώτα από όλα. Γιατί η βάση της ΝΔ λέει τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ σανοφάγους τόσο καιρό. Πώς να δεχτεί ξαφνικά ότι αντί για χαβιάρι στο Μαξίμου ταΐστηκε σανό από έναν άριστο.

* Απόφοιτος νομικής ΕΚΠΑ

Check Also

ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΛΕΞΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ

Η… συνωμοσία των αριθμών

Το Δημόσιο επέστρεψε 45 εκατ. ευρώ σε 142.000 φορολογούμενους και είναι ακόμα Ιούλιος Γράφει ο …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *