Home / Κοινωνία / «Να γίνει η Ελλάδα διεθνές κέντρο εκπαίδευσης»
«Προχωράμε μπροστά, αφήνοντας πίσω μας όσους, με αθέμιτα μέσα, μας πολεμάνε, επιδιώκοντας το μονοπώλιο στην ελληνική ιδιωτική εκπαίδευση», υπογραμμίζει στην «Κυριακάτικη Εφημερίδα» ο Σοφοκλής Ξυνής

«Να γίνει η Ελλάδα διεθνές κέντρο εκπαίδευσης»

Πρόταση του Σοφοκλή Ξυνή, καθηγητή και ιδιοκτήτη φροντιστηρίων και επαγγελματικών εκπαιδευτηρίων

Έχουν περάσει από τον εκπαιδευτικό του όμιλο, τα τελευταία 60 χρόνια, 250.000 σπουδαστές, που πήραν τα πτυχία τους και διαπρέπουν επαγγελματικά σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Δίδαξε σε 10.000 φοιτητές των Πολυτεχνείων τα μυστικά της μηχανικής και της αντοχής υλικών. Παρακολούθησαν τα μαθήματά του, στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, από το 1976 έως το 2005, χιλιάδες ευέλπιδες, σημερινοί στρατηγοί και αρχηγοί Όπλων.

Σύμφωνα με τον κ. Ξυνή, τα οφέλη για τη χώρα θα είναι πολλά, όπως τα έσοδα από την εδώ παρουσία των φοιτητών, τη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας και την προβολή της χώρας σε διεθνές επίπεδο

Σήμερα, ο «πατριάρχης» της ιδιωτικής επαγγελματικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, κ. Σοφοκλής Ξυνής, προτείνει το σχέδιο «Ελλάδα Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης», που έχει ως στόχο του την είσοδο αλλοδαπών σπουδαστών στη χώρα μας, με προφανή τα θετικά αποτελέσματα, τα οποία και απαριθμούνται:

i. Τεράστια έσοδα στην Ελλάδα, από το αποκαλούμενο «φοιτητικό συνάλλαγμα», που συνίσταται στα δίδακτρα, τη σίτιση, τη διαμονή, την ένδυση, τη διασκέδαση χιλιάδων αλλοδαπών σπουδαστών.
ii. Απόκτηση χιλιάδων «καλών κηρύκων του ελληνισμού» για τα διεθνή συμφέροντα της χώρας, οι οποίοι θα έχουν τελειώσει τις σπουδές τους στην Ελλάδα.
iii. Δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας διδακτικού και διοικητικού προσωπικού, για τη στελέχωση των δημοσίων και ιδιωτικών Σχολών.
iv. Ανάδειξη της Ελλάδας σε Κέντρο Σπουδών και Πολιτισμού, τουλάχιστον για τα Βαλκάνια, τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου, της Αφρικής, καθώς επίσης της Ασίας και της Κίνας.

Όνειρο 35 χρόνων
«Παλεύω για την υλοποίηση αυτής της ιδέας εδώ και 35 χρόνια και ελπίζω αυτή η κυβέρνηση, των υπερβάσεων και των νέων ανθρώπων, να τη δει με θετικό μάτι, γιατί μόνο κέρδος σε πολλαπλά επίπεδα θα έχει η Ελλάδα από την εφαρμογή της», λέει στην «Κυριακάτικη Εφημερίδα» ο κ. Σοφοκλής Ξυνής.

Πολυετή εμπειρία
Πτυχιούχος φυσικός και πολιτικός μηχανικός, απόφοιτος της Σχολής Ανωτέρας Φυσικής και Φιλοσοφίας της Επιστήμης του Δημόκριτου, έχει συγγράψει βιβλία, που διδάχτηκαν στα Λύκεια ή χρησιμοποιήθηκαν από φοιτητές του Πολυτεχνείου, ενώ από το 1957 έχει δημιουργήσει έξι μεγάλα ιδιωτικά φροντιστήρια και 10 ιδιωτικά επαγγελματικά εκπαιδευτήρια Μέσης και Ανώτερης Εκπαίδευσης.

Μεταξύ αυτών είναι οι Σχολές Ξυνή, το ΚΕΑΣ Ξυνή, το Mediterranean College, το Ε-University College και πολλά άλλα επαγγελματικά ιδιωτικά εκπαιδευτήρια.
Έχει διατελέσει πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Τεχνικών Επαγγελματικών Εκπαιδευτηρίων και είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών και του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας.

Σπουδαστές του
Για τους εκατοντάδες σπουδαστές που πέρασαν από τις σχολές του και τα μαθήματά του, ο κ. Σ. Ξυνής υποστηρίζει σε κάθε ευκαιρία πως «Όλοι αυτοί είναι το μεγαλύτερο περιουσιακό μου στοιχείο, το οποίο ουδέποτε θα χάσει την αξία του».

Όταν δίδασκε στη Σχολή Ευελπίδων, ήταν δάσκαλος του σημερινού Αρχηγού Στρατού αντιστράτηγου Αλκιβιάδη Στεφανή, αλλά και προηγούμενων Αρχηγών, όπως του σημερινού προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης αντιστράτηγου Μιχάλη Κωσταράκου.
Μεταξύ άλλων επιφανών Ελλήνων, μαθητές του ήταν ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου, ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Αθανάσιος Νάκος, ο πρώην υπουργός Κοσμάς Σφυρίου, ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου, ο επιχειρηματίας Γιώργος Γεράρδος της εταιρίας «Πλαίσιο», o κατασκευαστής Θεόδωρος Χαραγκιώνης, ο καθηγητής στα αμερικανικά πανεπιστήμια ΜΙΤ και Harvard Mάρκος Μποναζούντας και πολλοί άλλοι.

«Προχωράμε μπροστά αφήνοντας πίσω μας όσους, με αθέμιτα μέσα, μας πολεμάνε, επιδιώκοντας το μονοπώλιο στην ελληνική ιδιωτική εκπαίδευση, κάτι που θα πρέπει να προσέξει πολύ το υπουργείο Παιδείας», τονίζει στην «Κυριακάτικη Εφημερίδα» ο κ. Σοφοκλής Ξυνής.
………………

Check Also

«Παράδεισος» της παρανομίας τα κατεχόμενα

Τα λιμάνια χρησιμοποιούνται ως κόμβοι μεταφοράς ναρκωτικών, λαθραίων τσιγάρων και όχι μόνο Γράφει η ΜΑΡΙΑ …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *