Home / Κοινωνία / ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ«Θα ζητήσουν συγγνώμη για τα ψέματα που είπαν;»

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ«Θα ζητήσουν συγγνώμη για τα ψέματα που είπαν;»

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ
Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και Ενημέρωσης αποκαλύπτει στην «Κυριακάτικη Εφημερίδα» τα επόμενα βήματά του

Συνέντευξη στον ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑ

«Η έξοδος στις αγορές θα γίνει χωρίς βιασύνη, την κατάλληλη ώρα. Νέα μέτρα δεν υπάρχει ανάγκη να ληφθούν με την αξιολόγηση του Σεπτεμβρίου. Αλλάζει ριζικά η λειτουργία της ιδιωτικής τηλεόρασης, με τη χορήγηση επτά τηλεοπτικών αδειών. Δημιουργείται με ειδικό νόμο «Χρηματιστήριο Διαφημίσεων», ώστε να αντιμετωπιστούν σκοτεινές συμφωνίες κάτω από το τραπέζι μεταξύ καναλιών και διαφημιστών.

Αυτά και άλλα πολλά αποκαλύπτει στην αποκλειστική του συνέντευξη στην «Κυριακάτικη Εφημερίδα» και στον Κώστα Χαρδαβέλλα, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς.

Ο υπουργός καλεί Μητσοτάκη και Γεννηματά να πάρουν θέση για την αγωγή του STAR εναντίον του και να απεμπλακούν από «την αιχμαλωσία των οικονομικών τηλεοπτικών συμφερόντων που τους κρατούν “δεμένους”».

Πού βρισκόμαστε με το θέμα των τηλεοπτικών αδειών και πότε υπολογίζετε να γίνει ο διαγωνισμός;Ο διαγωνισμός θα έπρεπε να είχε γίνει «εχθές». Μετά από 30 χρόνια παρατάσεων στο καθεστώς ανομίας και παράβλεψης των αποφάσεων του ΣτΕ, για άμεση δημοπρασία των αδειών -επιλογές για τις οποίες φέρουν ακέραιη την ευθύνη η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ- δεν υπάρχει χρόνος για καθυστέρηση.

Ως πρόσφατα, οι ενδιαφερόμενοι, κανάλια και στελέχη της αντιπολίτευσης, κραύγαζαν ότι η αρμοδιότητα έπρεπε να επιστρέψει στο ΕΣΡ και πως η ίδια η Αρχή θα έπρεπε να ορίσει τον αριθμό των δημοπρατούμενων αδειών. Βεβαίως, τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν συναινούσαν στον ορισμό των μελών του ΕΣΡ, μπλοκάροντας τη διαδικασία, αν και ο νόμος 4339/2015 ήταν ξεκάθαρος από την αρχή, υπέρ μιας διαδικασίας που θα γινόταν από το ΕΣΡ.

Τώρα, που έχει ξεπεραστεί το θέμα της αρμοδιότητας και του αριθμού των αδειών, φαίνεται πως κάποιοι συνειδητοποιούν ότι η διαδικασία προχωρά και σκαρφίζονται διάφορα απίθανα επιχειρήματα, στην απέλπιδα προσπάθειά τους να δημιουργήσουν νέα προσκόμματα. Δεν θα τους περάσει.

Όσο για το χρονοδιάγραμμα του νέου διαγωνισμού, προφανώς αυτό είναι ένα ερώτημα που αρμόδιο να το απαντήσει είναι το ΕΣΡ.

Η τιμή εκκίνησης έχει καθοριστεί; Θα επιδιωχθεί να εισπραχθεί το ποσό του προηγούμενου διαγωνισμού, τα 250 εκατ. ευρώ;

Για την ορισμό της τιμής εκκίνησης αναμένεται γνωμοδότηση του ΕΣΡ, στο οποίο έχει σταλεί σχετικό ερώτημα από τα υπουργεία Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και Οικονομικών.

Το θέμα, αν θέλετε, όμως, δεν είναι στην τιμή εκκίνησης. Το θέμα είναι στο συνολικό ποσό που θα συγκεντρωθεί, για την αξιοποίηση του φάσματος, που αποτελεί δημόσια περιουσία. Τα 250 εκατ. ευρώ του περυσινού διαγωνισμού ήταν αυτά που τον κατέστησαν επιτυχημένο και το ποσό αυτό αποτελεί σήμερα οδηγό.

Τότε αποδείχθηκε ότι το φάσμα είναι ένας δημόσιος, σπάνιος και πολύτιμος πόρος, ενώ η αγορά είναι έτοιμη να διαθέσει υψηλό τίμημα για τη χρήση του.

«Με τη γνωμοδότηση περί επτά αδειών, καταρρίπτεται ο ισχυρισμός στελεχών της αντιπολίτευσης που έκαναν λόγο για δυνατότητα χορήγησης απεριόριστων αδειών»

Επτά άδειες και τέλος ή να περιμένουμε και περισσότερες (ίσως θεματικές) στο μέλλον;

Με βάση το διαθέσιμο φάσμα και τις υποχρεώσεις της χώρας, όπως απορρέουν από σχετικές συμφωνίες εντός Ε.Ε., οι δυνατότητες για χορήγηση επιπλέον αδειών για θεματικά κανάλια είναι περιορισμένες.

Με τη γνωμοδότηση περί επτά αδειών, καταρρίπτεται ο ισχυρισμός στελεχών της αντιπολίτευσης που έκαναν λόγο για δυνατότητα χορήγησης απεριόριστων αδειών. Μητσοτάκης, Γεννηματά, Γεωργιάδης, Χατζηδάκης και Λοβέρδος, που φώναζαν ότι το φάσμα χωρά απεριόριστο αριθμό, τι έχουν να πουν;

Θα καταγγείλουν και το ΕΣΡ για «Βόρεια Κορέα», «Χούντα», «προσπάθεια ελέγχου της ενημέρωσης» και όλα όσα μας καταμαρτυρούσαν εμάς; Ή θα ζητήσουν συγγνώμη για τα ψέματα που είπαν;

«Στην Ευρώπη και στις συμφωνίες που συνάπτονται, ο κ. Σόιμπλε δεν είναι μόνος του» υπογραμμίζει με νόημα ο Νίκος Παππάς για τον γερμανό υπουργό Οικονομικών

«Η Ελλάδα θα βγει  στις αγορές όταν  και όπως πρέπει»

Υπάρχει η αίσθηση ότι έχει σκαλώσει η πολυαναμενόμενη έξοδος στις αγορές. Γιατί συμβαίνει αυτό; Πότε θεωρείτε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να συμβεί;

«Δεν μπορούμε να θυσιάσουμε όλα όσα ήταν έτοιμος να θυσιάσει ο κ. Σαμαράς, όταν έκανε το αντίστοιχο βήμα. Δεν μπορούμε να χάσουμε μέρος από τα «κέρδη» των τελευταίων μηνών»

Αυτή είναι η αίσθηση που προσπαθούν να περάσουν στην κοινωνία η Ν.Δ. και τα media, με τα οποία αλληλο-ακολουθούνται. Η απόφαση για έξοδο στις αγορές θα ληφθεί χωρίς βιασύνη, με τρόπο συγκροτημένο. Θα αφορά, δε, τον καλύτερο χρόνο για τη χώρα.

Δεν μπορούμε να θυσιάσουμε όλα όσα ήταν έτοιμος να θυσιάσει ο κ. Σαμαράς, όταν έκανε το αντίστοιχο βήμα. Δεν μπορούμε να χάσουμε μέρος από τα «κέρδη» των τελευταίων μηνών.

Στόχος μας είναι να διατηρηθεί η αναπτυξιακή δυναμική της χώρας. Η Ελλάδα θα βγει στις αγορές όταν και όπως πρέπει.

Το φθινόπωρο ξεκινάει μία νέα αξιολόγηση. Αυτή θα φέρει και νέα μέτρα όπως η προηγούμενη;

Το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης επικυρώθηκε από μια συμφωνία με μηδενικό δημοσιονομικό κόστος. Μέτρα που αφορούν το 2019 και το 2020 θα συνοδεύονται από αντίμετρα ίσου ύψους.

Πρόκειται για μια συμφωνία που αντιστοιχεί στους πολιτικούς στόχους της κυβέρνησης, καθώς προσδιορίζονται με σαφή τρόπο τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, τα οποία θα εφαρμοστούν μετά το καλοκαίρι του 2018.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας ξεχωρίζουν οι αποφάσεις για τη «ρήτρα ανάπτυξης», που μετατοπίζει την προτεραιότητα της οικονομικής πολιτικής και υποτάσσει την εξυπηρέτηση του χρέους στην ανάπτυξη, και τη δημιουργία «αποθεματικού», το οποίο θα μας οδηγήσει στις αγορές και στην ομαλοποίηση της χρηματοδότησης της οικονομίας.

Η προσμονή της καταστροφής που καλλιεργούσαν Ν.Δ. και συγκεκριμένα media, αλλά και ορισμένα κέντρα του εξωτερικού, κατέρρευσε.
Το πλαίσιο της συνολικής συμφωνίας είναι ορισμένο από το καλοκαίρι του 2015. Τα μέτρα, αλλά και τα αντίμετρα, της τελευταίας αξιολόγησης λήφθηκαν για την παραμονή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, αλλά και για να έρθουμε πιο κοντά στα μέτρα για το χρέος. Από εδώ και πέρα, δεν υφίσταται ανάλογη ανάγκη.

Ο κ. Σόιμπλε είπε πρόσφατα στους βουλευτές του ότι «μία ελάφρυνση του ελληνικού χρέους θα ισοδυναμεί με νέο πρόγραμμα και νέα μέτρα πολλών δις». Είναι έτοιμη η κυβέρνηση Τσίπρα να λύσει αυτόν τον γόρδιο δεσμό; Σας έχει απασχολήσει το πώς;

Ο κ. Σόιμπλε κινείται, δρα και ομιλεί, όντας σε περίοδο προεκλογική. Κανείς δεν μπορεί να του απαγορεύσει να κάνει την «πολιτική» του όπως ο ίδιος πιστεύει.

Όμως ο καθένας μας θα πρέπει να γνωρίζει πως σε κανένα πρόσωπο δεν επιτρέπεται να εξάγει -κατά πως τον βολεύει- την κρίση ή μέρος των δυσκολιών, που συναντά στο εσωτερικό της χώρας του, προς το εξωτερικό και προς τους εταίρους του.

Στην Ευρώπη και στις συμφωνίες που συνάπτονται, ο κ. Σόιμπλε δεν είναι μόνος του. Οι αποφάσεις λαμβάνονται συλλογικά, ενώ οι ως τώρα συμφωνίες -με τα όσα προβλέπουν- πρέπει να τηρούνται καθολικά.

Η Ελλάδα έχει κάνει το χρέος της για να πάρει το χρέος. Αυτό το έχουν καταλάβει οι περισσότεροι, ας το καταλάβουν επιτέλους και οι πείσμονες.

«Η συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο, έχει δοκιμαστεί κι έχει αντέξει στα δύσκολα. «Ζιζάνια» ή κόντρες δεν βρίσκουν πρόσφορο έδαφος στη μεταξύ μας συνεργασία»

Η πρόσφατη πρόσκληση Τσίπρα για συνεργασία προς τον χώρο της κεντροαριστεράς δημιούργησε τριβές στη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ; Παρά τις πρώτες αρνητικές αντιδράσεις, από Γεννηματά και Θεοδωράκη, συνεχίζει να ισχύει η πρόταση Τσίπρα;

Η στρατηγική συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο, έχει δοκιμαστεί κι έχει αντέξει στα δύσκολα. «Ζιζάνια» ή κόντρες δεν βρίσκουν πρόσφορο έδαφος στη μεταξύ μας συνεργασία.

Για τις περαιτέρω προοπτικές συνεργασίας, έχουμε αναφέρει πως ο στόχος της διεύρυνσης του άξονα στήριξης ενός προοδευτικού προγράμματος, για την ανάταξη της οικονομίας και την αναστύλωση του κοινωνικού κράτους, είναι θεμιτός και διαρκής.

Αλλά για να φτάσουμε σε μία πιθανή συνεργασία, τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που αυτοτοποθετούνται στο Κέντρο, θα πρέπει να μας απαντήσουν αν υπάρχει προοπτική για τη χώρα και την κοινωνία, από την επανάκαμψη ενός ακραίου νεοφιλελεύθερου μοντέλου, με μεγάλες ανισότητες, χωρίς θεσμούς κοινωνικού κράτους, χωρίς μηχανισμούς ελέγχου και εξορθολογισμού της αγοράς.

Αυτό δεν το ρωτώ τυχαία. Υπάρχουν φωνές μέσα σε αυτά τα κόμματα που απαντούν στο ερώτημα καταφατικά, που τάσσονται ανοιχτά υπέρ της συντριβής του ΣΥΡΙΖΑ, για να κερδίσει η Ν.Δ.

Σε πρόσφατη συνέντευξη, που παραχώρησε ο κ. Κουρουμπλής στην «Κυριακάτικη Εφημερίδα», δήλωσε «ο λαός θέλει την καθαρή ματιά του Αλέξη Τσίπρα». Αρκεί αυτό για να συγκεντρώσετε πάλι τις χαμένες ψήφους, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις;

Αν και κάποιοι, στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, προέβλεπαν «ντέρμπι», το τελικό αποτέλεσμα, μεταξύ της βούλησης του λαού και των δημοσκοπήσεων ήταν 3-0.
Η απαξίωση, όμως, των μετρήσεων, δεν μας αφήνει περιθώριο εφησυχασμού. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν, είναι και θα είναι κοντά στην κοινωνία. Και στα εύκολα και στα δύσκολα. Τον κόσμο που μας εμπιστεύτηκε, τον προσεγγίζουμε διαρκώς.

Άλλα κόμματα παρουσιάζουν δυσανεξία στις λαϊκές ανάγκες. Κι αυτό ο κόσμος δεν το ξεχνά. Πώς να ξεχαστούν, άλλωστε, οι πολιτικές των χιλιάδων απολύσεων, των μειώσεων των μισθών, της απαξίωσης της Υγείας και της Παιδείας, της παράδοσης στα συμφέροντα και τόσα άλλα;

Ο λαός είναι φανερό ότι στηρίζει τις προσπάθειες της κυβέρνησης και δέχεται χωρίς αντιδράσεις, σκληρά μέτρα. Την ίδια στιγμή, επικρατεί δυσπιστία για το εάν θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί αυτά τα μέτρα. Μήπως επικοινωνιακά η κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει να ενημερώσει σωστά και να πείσει τους Έλληνες για τις κυβερνητικές αποφάσεις;

Ανέφερα νωρίτερα ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έφερε και εφαρμόζει -μετά από εκλογές- ένα πρόγραμμα, που όχι μόνο είναι ελαφρύτερο, από τα μνημόνια της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και που αποδίδει. Οι κόποι του λαού δεν πάνε χαμένοι.

Το μείγμα της πολιτικής έχει αλλάξει. Όπως και η πορεία της οικονομίας και η κατάσταση της καθημερινότητας. Οι πολίτες αντιλαμβάνονται την αλλαγή. Δεν περιμένουν τα media ή τα στελέχη της Ν.Δ. να τους σερβίρουν την «προπαγάνδα των 8».

Ως Κυβέρνηση έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουμε. Και για την ολοκλήρωση της προσπάθειας και για την παρουσίαση της πραγματικής κατάστασης. Και για τις δύο περιπτώσεις, όμως, είμαστε ήδη στο δρόμο, δίπλα στους πολίτες μεγάλων και μικρών πόλεων.

«Με το “χρηματιστήριο διαφημίσεων” θα καταπολεμήσουμε τις στρεβλώσεις στην αγορά»

Κύριε Παππά, επανέρχομαι στα θέματα της τηλεόρασης. Θα υπάρξει κυβερνητική παρέμβαση για αλλαγή του τρόπου λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών;

Ο νόμος 4339/2015, που βρίσκεται σε ισχύ, ρυθμίζει ορισμένα βασικά ζητήματα, όπως για παράδειγμα τον ελάχιστο αριθμό των 400 εργαζομένων ανά κανάλι και την προστασία των θέσεων εργασίας. Όπως αντιλαμβάνεστε, απαιτούνται πολλές ρυθμίσεις, μετά από 30 χρόνια ασυδοσίας των ιδιοκτησιών των σταθμών, όπως την εξέθρεψε και τη στήριξε η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ.

Θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για το θέμα των διαφημίσεων του Δημοσίου και των ιδιωτικών επιχειρήσεων;

Στόχος μας είναι η ύπαρξη διαφάνειας στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος και στις συναλλαγές των ιδιωτών με τα ΜΜΕ, κυρίως -για το τελευταίο- σε ό,τι αφορά την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Με τις ρυθμίσεις, που ήδη δρομολογεί το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, αίρονται οι πρακτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων, για αναθέσεις σε «κολλητούς», αλλά και οι αποκλεισμοί σε μη αρεστούς.

Τα διαφημιστικά πακέτα των φορέων του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα θα κατανέμονται πλέον δίκαια σε τηλεοπτικά, ραδιοφωνικά ή διαδικτυακά μέσα, ενώ υπάρχει πρόβλεψη για κατανομή τουλάχιστον του 30% στα μέσα της Περιφέρειας, ώστε να δοθεί το απαραίτητο οξυγόνο, για τη λειτουργία τους και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Όσον αφορά τις ιδιωτικές διαφημιστικές δαπάνες, στο πολυνομοσχέδιο που θα ψηφιστεί σύντομα περιλαμβάνεται η σύσταση ενός «Χρηματιστηρίου Διαφημίσεων», για να το πω πολύ απλά, με τη λειτουργία του οποίου θα καθίσταται απολύτως ξεκάθαρο το περιεχόμενο, οι όροι και η εκκαθάριση των συναλλαγών, ενώ θα μπορεί να ελέγχεται από τις αρμόδιες αρχές η τήρηση της σχετικής νομοθεσίας και να προσδιορίζεται με ακρίβεια το ποσό-φορολογητέα ύλη που θα πρέπει να αποδίδεται στο δημόσιο ταμείο.

Με τη ρύθμιση αυτή θα καταπολεμηθούν οι στρεβλώσεις στη διαφημιστική αγορά, με τις πρακτικές των επιστροφών, των πιστωτικών σημειωμάτων, των καθυστερήσεων πληρωμών και των απαιτήσεων για παροχή ιδιαίτερα υψηλών πιστώσεων εκ μέρους των τηλεοπτικών οργανισμών.

Να περιμένουμε ανάλογο διαγωνισμό για τις ραδιοφωνικές συχνότητες;

Το ραδιοφωνικό τοπίο είναι επίσης άναρχο. Οι σταθμοί της περιφέρειας λειτουργούν με απλές βεβαιώσεις λειτουργίας. Ζούμε σε εποχές όπου ο καθένας έχει «καβαλήσει» ένα βουνό, έχει στήσει κεραίες και εκπέμπει χωρίς νόμιμη άδεια.

Αυτό το καθεστώς, όπως και στην τηλεόραση, εξυπηρετούσε συγκεκριμένα συμφέροντα. Αυτά κόβονται. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένη να υπηρετήσει μόνο το συμφέρον της κοινωνίας και της πολιτείας, αλλά και την ελευθεροτυπία.

Η διαδικασία αδειοδότησης θα ξεκινήσει μετά τη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών.

«Καλούμε Μητσοτάκη και Γεννηματά  να απεμπλακούν από τα συμφέροντα»

Ο τηλεοπτικός Σταθμός STAR κατέθεσε αγωγή εναντίον του Ελληνικού Δημοσίου και ονομαστικά εναντίον σας, και εναντίον των Ευκλείδη Τσακαλώτου και Λευτέρη Κρέτσου, διεκδικώντας αποζημίωση 32,4 εκατ. ευρώ για ζημιά που υποστηρίζει ότι υπέστη από τον περυσινό διαγωνισμό. Τι απαντάτε; Γιατί κατά τη γνώμη σας επελέγη η συγκεκριμένη χρονική στιγμή για να κινηθεί νομικά εναντίον σας;

Είναι προφανές πως οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών δεν θέλουν να γίνει νέος διαγωνισμός. Κυρίως δεν θέλουν να βάλουν το χέρι στην τσέπη, για τη χρήση μέρους της δημόσιας περιουσίας. Το έχουν εκφράσει και επισήμως διά της ΕΙΤΗΣΕΕ.
Το μήνυμα, όμως, που στέλνουμε είναι ξεκάθαρο.

Στην εφαρμογή των νόμων και του Συντάγματος δεν πρόκειται να κάνουμε εκπτώσεις. Όσες επιθέσεις κι αν ετοιμάζονται να εξαπολύσουν κάποιοι, δεν πρόκειται να υποκύψουμε.
Για τις επιθέσεις, όμως, που αναφέρετε, πρέπει να πάρουν θέση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Μπορεί ένας τηλεοπτικός σταθμός, που επί σειρά ετών εκπέμπει χωρίς νόμιμη άδεια, να ζητά αποζημίωση για τη διεξαγωγή του πρώτου -μετά από 30 χρόνια- διαγωνισμού, για χορήγηση αδειών; Μπορεί να απαιτεί, αξιοποιώντας την ευθύνη της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, που δεν προχώρησαν σε αδειοδότηση των καναλιών, τη «διατήρηση» της ανομίας;

Αλήθεια, πώς σχολιάζουν η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ την άποψη που εκφράστηκε ότι οι ιδιοκτησίες των σταθμών βρίσκονταν εδώ και δεκαετίες σε «καθεστώς ομηρίας και ανασφάλειας»; Τι σημαίνει αυτό και πώς ακριβώς αξιοποιήθηκε από τα δυο κόμματα κατά τα χρόνια της διακυβέρνησής τους;

Περιμένω τις σχετικές απαντήσεις από την περασμένη Τετάρτη. Ας κάνουν την υπέρβαση επιτέλους. Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη και την κυρία Γεννηματά να απεμπλακούν από τα συμφέροντα που -τους φαίνεται- τους κρατούν δεμένους.

«Μικρές ανάσες  τον Αύγουστο»

Θα καταφέρετε να κάνετε διακοπές φέτος;
Αυτή είναι σίγουρα η πιο «δύσκολη» ερώτηση. Όπως «δύσκολη» ήταν και η απάντηση που έχει δοθεί ήδη στην οικογένειά μου. Δεν προβλέπεται τίποτα άλλο, πέρα από μικρές ανάσες, σε συγκεκριμένο χρόνο, ίσως στην καρδιά του Αυγούστου.

Προφανώς, το πιεστικό πλαίσιο που έχει θέσει ο πρωθυπουργός -και όσοι γνωρίζουν τον τρόπο που εργάζεται, θα με καταλάβουν- καθώς και οι υποχρεώσεις, δεν επιτρέπουν πολλά περισσότερα.

 

Check Also

«Παράδεισος» της παρανομίας τα κατεχόμενα

Τα λιμάνια χρησιμοποιούνται ως κόμβοι μεταφοράς ναρκωτικών, λαθραίων τσιγάρων και όχι μόνο Γράφει η ΜΑΡΙΑ …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *