Home / Media / Εφορία: “Τσίμπησε” το μεγάλο ψάρι (Κοντομηνάς)

Εφορία: “Τσίμπησε” το μεγάλο ψάρι (Κοντομηνάς)

Στον καταλογισμό ποσού 75 εκατ. ευρώ στον ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, Δημήτρη Κοντομηνά, προχώρησε πριν από λίγες ημέρες η Δ’ ΔΟΥ Αθηνών. Πέρα από το ομολογουμένως εντυπωσιακό ύψος του ποσού -του οποίου, βεβαίως, δεν αρκεί ο καταλογισμός, αλλά πρέπει να καταλήξει και στα ταμεία του Δημοσίου- μία άλλη παράμετρος, εξίσου σημαντική, μένει να εξεταστεί: Γιατί, σε αντίθεση με υποθέσεις ανωνύμων, μικρομεσαίων επιχειρηματιών όπου οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι άμεσοι και αμείλικτοι, στη συγκεκριμένη περίπτωση οι αρμόδιες υπηρεσίες αδράνησαν επί σειρά ετών.

Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της υπόθεσης έπαιξε ο Αχαιός ανεξάρτητος βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος, πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, ο οποίος με αλλεπάλληλες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις ανέδειξε την γραφειοκρατική… απροθυμία της Δ’ ΔΟΥ Αθηνών, που κρατούσε στα συρτάρια τον έλεγχο Κοντομηνά και δεν καταλόγιζε τα οφειλόμενα.

Με αφορμή τον καταλογισμό των 75 εκατ. ευρώ, ο κ. Νικολόπουλος δήλωσε στην FMVoice.gr: «Ένα νέο, πειστικό αφήγημα, που θα δίνει πραγματική ελπίδα στον λαό, πρέπει να είναι απαλλαγμένο από αμαρτίες και κακουργήματα του παρελθόντος και φυσικά από τους θλιβερούς πρωταγωνιστές της διαφθοράς, της ασυδοσίας και της ατιμωρησίας. Πίσω από το “αναρίθμητο” άθροισμα των εθνικών εγκλημάτων της τελευταίας 30ετίας βρίσκονται χιλιάδες πολιτικοί, κρατικοί και ποινικοί εγκληματίες της χώρας!

Δεν θα πάει μπροστά ο τόπος αν δεν ξεμπερδέψουμε με τον εσμό της σαπίλας και της πατριωτικής “μειοδοσίας”. Και τώρα είναι η κατάλληλη ώρα να δεχτούν το τελειωτικό κτύπημα! Τώρα είναι η ώρα, με τα “ντιρέκτ” και τα “άπερκατ” της προδομένης κοινωνίας, να πέσουν στο καναβάτσο οι νταβατζήδες, οι επίορκοι και οι αργυρώνητοι.

Καλώ την Κυβέρνηση να αναγάγει σε πρώτιστης προτεραιότητας τον διαχωρισμό της “φύρας” του τόπου από το “στάχυ” της ελπίδας. Αυτή η προτεραιότητα υπαγορεύει να έλθουν στο προσκήνιο και να επισπευστούν οι διαδικασίες διερεύνησης και απονομής ευθυνών σε εκατοντάδες εγκαλούμενους της πολιτικής, επιχειρηματικής, κρατικής και δικαστικής ζωής του τόπου».

Και αν και εξελίξεις όπως αυτή, αλλά και άλλες περιπτώσεις «ολιγαρχών» του πρόσφατου παρελθόντος, που καλούνται επιτέλους να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη και να… περάσουν από το ταμείο, μας κάνουν λίγο πιο αισιόδοξους για τη θετική έκβαση του πολέμου με τη διαφθορά, πολλές σκιές ακόμη μένει να έρθουν στο φως.

Αρκεί να θυμίσουμε την περίπτωση της «Εφορίας της Αμαρτίας», της ΔΟΥ Κηφισιάς, όπου και πάλι «αόρατα χέρια» φρόντιζαν να μένουν στα συρτάρια υποθέσεις που έκαιγαν ή να… παρακάμπτονται «κωλύματα» όπως η αδυναμία του Γιάννου Παπαντωνίου να λάβει νόμιμη φορολογική ενημερότητα, όπως αποκάλυψε πρόσφατα η «Κυριακάτικη Εφημερίδα».

Το ρεπορτάζ (ευτυχώς και η δικαστική έρευνα) συνεχίζεται.

 

Check Also

Απαγόρευσαν την κυκλοφορία της “Κυριακάτικης Εφημερίδας”

Γράφουν: ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΕΣΙΩΤΗΣ-ΚΩΣΤΑΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ Αυτό είναι το… απαγορευμένο πρωτοσέλιδο της σημερινής “Κυριακάτικης Εφημερίδας”. Θα το …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *