Home / Οικονομία / Στέλνουν τον Χριστοφοράκο στην Αθήνα

Στέλνουν τον Χριστοφοράκο στην Αθήνα

Η Εισαγγελία της Βαυαρίας με τις … ευλογίες της Μέρκελ

 Γράφει ο ΚΩΣΤΑΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ

Επιστρέφει στην Αθήνα, όπως όλα δείχνουν, ο βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση Siemens, Μιχάλης Χριστοφοράκος, με απόφαση της γερμανικής Δικαιοσύνης, η οποία, προφανώς, υπαγορεύεται από πολιτικές αποφάσεις.

Το εκτενές ρεπορτάζ για τη συγκεκριμένη υπόθεση, στην «F&M Voice» αυτής της εβδομάδας

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Σπύρου Τρίψα, που δημοσιεύθηκε στο τελευταίο φύλλο της εφημερίδας «F&M Voice», τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται έντονη κινητικότητα στην υπόθεση του άλλοτε ισχυρού άνδρα της εν Ελλάδι θυγατρικής τουγερμανικού ομίλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται το ρεπορτάζ, η βαυαρική Εισαγγελία είναι έτοιμη να απαντήσει θετικά στο αίτημα των ελληνικών αρχών για έκδοση του Μιχάλη Χριστοφοράκου, ο οποίος είναι υπόδικος και καταζητούμενος στην υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens, της μεγαλύτερης υπόθεσης διαφθοράς στη χώρα μας.

Μίλησε…

Μετά τη διαφυγή του στη Γερμανία κι ενώ ήταν κατηγορούμενος για την υπόθεση στην Ελλάδα, ο άλλοτε επικεφαλής της Siemens έχει δώσει καταθέσεις στις γερμανικές δικαστικές αρχές και, όπως είναι γνωστό, τους έχει παραδώσει σημαντικά στοιχεία, όπως ημερολόγια, αποδείξεις και άλλα έγγραφα, στα οποία αποτυπώνονται οι «υπόγειες διαδρομές» χρήματος, προς υπουργούς, πολιτικούς και κόμματα. Είναι γνωστή επίσης η σχέση του Μ. Χριστοφοράκου με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ποια καυτά στοιχεία υπάρχουν στα χέρια των Αρχών, που καίνε πολιτικούς, κόμματα και δημοσιογράφους

Διπλά βιβλία μίζας!

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, τα στοιχεία τα παρέδωσε ο κατηγορούμενος στις γερμανικές δικαστικές αρχές, όταν η μητρική Siemens κινήθηκε εναντίον του με κατηγορίες όπως η «υπεξαίρεση». Από τα έως τώρα γνωστά στοιχεία φαίνεται πως ο Μ. Χριστοφοράκος τηρούσε «διπλά βιβλία μίζας» (!), καθώς άλλα ποσά έγραφε με τα οποία δωροδοκούσε πρόσωπα στην Ελλάδα κι άλλα ποσά έδινε σε «Έλληνες πατριώτες» για να γίνει η… δουλειά.

Τα στοιχεία αυτά είχαν γίνει γνωστά από το 2011, στην τότε κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, χωρίς να υπάρξει κάποια αντίδραση, όπως έγινε και επί κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου.

«Χορός» εκατομμυρίων

Στην Εισαγγελία της Βαυαρίας σχηματίστηκε ογκωδέστατος φάκελος, με τις καταθέσεις του Μ. Χριστοφοράκου, που ρίχνουν φως στις «σκοτεινές διαδρομές» του χρήματος από τη Siemens, προς πολιτικούς, δημοσιογράφους και άλλους παράγοντες, ένας «χορός εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, την ώρα που οδηγούσαν τη χώρα στη χρεοκοπία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «F&M Voice», τις τελευταίες ημέρες άρχισε να διαφαίνεται πως η ελληνική Δικαιοσύνη, με την πολιτική στήριξη της κυβέρνησης, χωρίς παρεμβάσεις στο έργο της, ενδέχεται να καταφέρει να οδηγήσει τον Χριστοφοράκο στα ελληνικά δικαστήρια, ώστε να γίνουν γνωστές οι ομολογίες του, αποκαλύπτοντας το ποιοι, γιατί και με τι… ευρώ, Έλληνες πολιτικοί συντέλεσαν στο μεγαλύτερο σκάνδαλο της χώρας.

Γιατί το Βερολίνο αποφάσισε τη μετάβαση του πρώην επικεφαλής της Siemens ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης

Γιατί τώρα;

Στο ερώτημα «Γιατί τώρα οι Γερμανοί αποφασίζουν να εκδώσουν τον Μ. Χριστοφοράκο, λίγο πριν τις δικές τους κάλπες;», απαντά το ρεπορτάζ της «F&M Voice».

Το θέμα της ελληνικής οικονομίας βρίσκεται στην προεκλογική ατζέντα όλων των γερμανικών κομμάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Σοσιαλδημοκράτες ετοιμάζονται να προβούν σε αποκαλύψεις, για τους χειρισμούς της Άνγκελα Μέρκελ και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο θέμα της ελληνικής κρίσης, μαζί και στην υπόθεση της Siemens.

Κάτι τέτοιο θα επηρέαζε το γερμανικό εκλογικό σώμα και θα άλλαζε τις προεκλογικές ισορροπίες. Οι αποκαλύψεις για τη Siemens ξεκίνησαν από έρευνα των αμερικανικών αρχών, στα τέλη της δεκαετίας του 2010. Μία τέτοια υπόθεση και με γνωστά τα… αισθήματα της νέας αμερικανικής κυβέρνησης προς το Βερολίνο, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θα έχανε την ευκαιρία να την εκμεταλλευτεί…

Έτσι, η καγκελάριος φαίνεται πως αποφάσισε, αντί να δώσει λύση για το ελληνικό χρέος, να συγκατανεύσει στην υπόθεση Χριστοφοράκου, ώστε να μην αποκαλυφθούν άλλες παράμετροι, που περιλαμβάνουν πιέσεις και εκβιασμούς προς την Αθήνα προκειμένου να δεχθεί τα μέτρα που της επιβλήθηκαν.

 

Check Also

Δάνεια της δεκάρας…

Ασφυκτική πίεση δέχονται οι τράπεζες να ξεφορτωθούν, με πωλήσεις σε εξειδικευμένα fund, τα πιο «τοξικά» …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *