Home / Πολιτική / Η Φώφη διχάζει τη Ν.Δ.
Το πολιτικό φλερτ του Κυριάκου Μητσοτάκη με τη Φώφη Γεννηματά ξεκίνησε από την πρώτη κιόλας μέρα της εκλογής του στην ηγεσία της Ν.Δ.

Η Φώφη διχάζει τη Ν.Δ.

Η επόμενη μέρα των εκλογών και η πιθανότητα συγκυβέρνησης με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη

Οι εξελίξεις στην Κεντροαριστερά προκαλούν τριγμούς στη Δεξιά! Οι έντονες ζυμώσεις που λαμβάνουν χώρα στη Δημοκρατική Συμπαράταξη κι από τις οποίες θα κριθούν σοβαρές πολιτικές εξελίξεις στο μέλλον, φέρνουν έντονο διχασμό στη Νέα Δημοκρατία.

Στο εσωτερικό της «γαλάζιας» παράταξης έχει ανοίξει η μεγάλη συζήτηση για το αν τελικά την επομένη των εκλογών η Ν.Δ. θα πρέπει να συγκυβερνήσει με την Κεντροαριστερά ή όχι. Το ενδεχόμενο της συγκυβέρνησης έχει προκαλέσει έντονη διχογνωμία στους κόλπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς οι Δεξιοί της παράταξης τάσσονται υπέρ της συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ, ενώ οι Κεντροδεξιοί τάσσονται κατά της συγκυβέρνησης με τον «ιστορικό εχθρό» της παράταξης.

Το πολιτικό φλερτ του Μητσοτάκη με την επικεφαλής της ΔΗΣΥ, οι απόψεις των σαμαρικών και η μεταγραφή Βενιζέλου

Μέγιστη συναίνεση

Ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, από νωρίς έχει ξεκαθαρίσει πως βασική του επιδίωξη, την επομένη των εθνικών εκλογών, θα είναι να πετύχει τη μέγιστη δυνατή συναίνεση η κυβέρνηση που θα σχηματίσει.

Από την πρώτη κιόλας ημέρα της εκλογής του στην ηγεσία του κόμματος, ο Κυρ. Μητσοτάκης ξεκίνησε το πολιτικό «φλερτ» με την επικεφαλής της ΔΗΣΥ, Φώφη Γεννηματά, με αποκορύφωμα την παρουσία του στο πρόσφατο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.
Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκεται και η πτέρυγα των σαμαρικών στο εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, η οποία υποστηρίζει με θέρμη το ενδεχόμενο της γαλαζοπράσινης συγκυβέρνησης, λέγοντας πως το πείραμα πέτυχε με τη συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και άρα αυτό θα μπορούσε να επαναληφθεί με άλλους πρωταγωνιστές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προσπαθεί να προωθήσει στα γαλάζια ψηφοδέλτια τον συγκυβερνήτη του, Ευάγγελο Βενιζέλο, καθώς αμφότεροι τρέφουν ιδιαίτερη αλληλοεκτίμηση. Πάντως, το εγχείρημα της… μεταγραφής του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, στη Νέα Δημοκρατία, συναντά σφοδρότατες αντιδράσεις.

Σχετικά, με το ενδεχόμενο της γαλαζοπράσινης συγκυβέρνησης, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., Άδωνις Γεωργιάδης, σε πρόσφατη συνέντευξή του, άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο, λέγοντας πως «η Ν.Δ. βεβαίως θα πρέπει να επιδιώξει ευρύτερες συναινέσεις με τα κόμματα με τα οποία συμφωνούμε στον βασικό δρόμο της χώρας, δηλαδή στην Ευρώπη.

Τα κόμματα αυτά, στη σημερινή Βουλή είναι το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι». Ο ίδιος, ωστόσο, άφησε και σαφείς αιχμές για το παρελθόν της Ν.Δ., λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η εποχή της αλαζονείας έχει παρέλθει».

Ορκισμένος πολιτικός εχθρός κατά τους καραμανλικούς

Την ίδια ώρα, στην καραμανλική πτέρυγα παθαίνουν… αλλεργία και μόνο στη σκέψη ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος μπορεί να βρίσκεται στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας κι αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο της γαλαζοπράσινης συγκυβέρνησης ως εφιάλτη.

Οι ίδιοι θεωρούν ότι το «πείραμα» της συγκυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου απέτυχε παταγωδώς και οδήγησε σε συρρίκνωση την παράταξη. Για τους λεγόμενους καραμανλικούς, το ΠΑΣΟΚ δεν αποτελεί έναν εν δυνάμει κυβερνητικό εταίρο, αλλά έναν ορκισμένο πολιτικό εχθρό, που ευθύνεται για όλα τα δεινά της χώρας.

Μάλιστα, η περίοδος διακυβέρνησης του Κώστα Σημίτη και του Γιώργου Παπανδρέου συγκεντρώνει τα πυρά των στελεχών της Κεντροδεξιάς. Ωστόσο, το κλίμα στην καραμανλική πτέρυγα φορτίστηκε ακόμα περισσότερο, ύστερα από τη σιωπή που τήρησε η ηγετική ομάδα του κόμματος, σχετικά με τις επιθέσεις που εξαπέλυσαν εναντίον του Κώστα Καραμανλή τα ηγετικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, στο πρόσφατο συνέδριό τους.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα ανέφερε ο βουλευτής της Ν.Δ. και συνομιλητής του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργος Βλάχος, σε πρόσφατη συνέντευξή του, κατά την οποία χαρακτήρισε τον Κώστα Σημίτη και τον Γιώργο Παπανδρέου ως «πολιτικά φαντάσματα του χθες, που τώρα προσπαθούν να επιστρέψουν στην πολιτική ζωή του τόπου ως σωτήρες».

«Δυστυχώς, όμως, για τους ίδιους, αλλά και γι’ αυτούς που ασπάζονται τις ίδιες πεποιθήσεις, τα πράγματα έχουν αλλάξει σε σχέση με το 2010 και πλέον ο κόσμος και η κοινωνία γνωρίζει. Γνωρίζει τι ακριβώς έγινε, αλλά και ποιος φέρει την ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση», ανέφερε ο κ. Βλάχος.

Ο ίδιος έκανε λόγο για μεγάλο πάρτι που γίνονταν στη χώρα έως το 2004, επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, και για την «εγκληματική διαχείριση μετά το 2009», όταν ο Γιώργος Παπανδρέου ήλθε στην εξουσία, με το γνωστό σύνθημα «λεφτά υπάρχουν».

Check Also

Δικαιοσύνη: Δεν έβλεπε τα λαμόγια γιατί είναι… “τυφλή”

Γράφει η “ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ” “Ουδέτεροι πολιτικά” δικαστές δεν υπάρχουν, κύριε Σακελλαρίου. Διότι, αγαπητέ πρόεδρε του …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *