Home / Πολιτική / Ο κ. Φρουζής τρολάρει το ρεπορτάζ, την Δικαιοσύνη και το ΚΕ.ΦΟ.ΜΕΠ

Ο κ. Φρουζής τρολάρει το ρεπορτάζ, την Δικαιοσύνη και το ΚΕ.ΦΟ.ΜΕΠ

Θα μπορούσα να παραθέσω απλώς και μόνο το email του πρώην επικεφαλής της Novartis. Αρκεί, για να δούμε όλοι την πανηγυρική επιβεβαίωση της “Κυριακάτικης Εφημερίδας” και τον πανικό του κ. Φρουζή για τις αποκαλύψεις.

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΕΣΙΩΤΗΣ

Επειδή, όμως, με αυτό τρολάρει την δικαστική, φορολογική και δημοσιογραφική έρευνα, αφού σας παραθέσω την απάντηση του, θα πω δύο λόγια πάνω σε αυτήν. Διαβάστε, λοιπόν:

“Αφορά στα τελευταία σας δημοσιεύματα στο FMvoice και Κυριακάτικη εφημερίδα
Προς τον κ. Διευθυντή της εφημερίδας “Κυριακάτικη” και της ιστοσελίδας “FMvoice”

Κύριε Μανεσιώτη,
Με αφορμή τα τελευταία σας δημοσιεύματα στην Κυριακάτικη και στο FMvoice, σας γνωστοποιώ τα ακόλουθα: Πράγματι, όπως αναφέρεται στα δημοσιευματά σας, έχει διαταχθεί η δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών μου, βάσει ελέγχου που διενήργησε το Κέντρο Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ). Ωστόσο, τα αποτελέσματα του ανωτέρω ελέγχου είναι παντελώς αυθαίρετα και αβάσιμα, αποτελούν δε προϊόν εξόφθαλμα εσφαλμένων αριθμητικών υπολογισμών εκ μέρους των ελεγκτών, διό και έχω άμεσα προσφύγει ενώπιον των αρμοδίων δικαστικών οργάνων, αναμένεται δε προσεχώς η έκδοση σχετικής απόφασης. Από δημόσια έγγραφα, τα οποία βρίσκονται στη διάθεσή σας, αποδεικνύεται ότι τα συνολικώς δηλωθέντα και φορολογηθέντα εισοδήματά μου κατά την ελεγχόμενη περίοδο είναι 3.132.399,70 ενώ τα ποσά στους τραπεζικούς λογαριασμούς μου ανέρχονται στα 1.364.854,91 ευρώ. Αντιλαμβάνεστε ότι, σε κάθε περίπτωση, είναι αναληθές τα δημοσιεύματα σας ότι δήθεν μου δεσμεύθηκε το ποσό των 4,3 εκατ. ευρώ, όχι μόνον διότι η δέσμευση δεν επιβλήθηκε για συγκεκριμένο ποσό αλλά και επειδή τέτοιο ποσό δεν υφίσταται στους λογαριασμούς μου.

Τα ανωτέρω ευχερώς διαπιστώσιμα γεγονότα και νούμερα, θα μπορούσε να είχατε πληροφορηθεί, εάν, όπως επιτάσσει η δημοσιογραφική δεοντολογία, είχατε επικοινωνήσει μαζί μου πριν τη δημοσίευση των επίμαχων άρθρων, ώστε να σας γνωστοποιήσω τα ανωτέρω στοιχεία, προκειμένου να τα συμπεριλάβετε στα κείμενα σας. Παραλείπω προς το παρόν να αναφερθώ στα δυσφημιστικά για το πρόσωπό μου σχόλια που περιλαμβάνονται στα άρθρα σας, γεγονός για το οποίο επιφυλάσσομαι.

Κατόπιν τούτων και προς αποκατάσταση της αλήθειας, παρακαλώ για την άμεση δημοσίευση της παρούσας σε θέση αντίστοιχη εκείνων στις οποίες δημοσιεύθηκαν τα άρθρα.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματός μου Αθήνα Παρασκευή 30, Ιουνίου 2017
Κωνσταντίνος Μ. Φρουζής”

Η ανταπάντηση μας

Περιεκτική και σύντομη.

Κατ΄ αρχάς είναι πρωτοφανές να απαντάει ο κ. Φρουζής με… κάτι σαν εξώδικο Παρασκευή βράδυ, όταν έχουν κλείσει οι κυριακάτικες εφημερίδες, προκειμένου να επιβεβαιώσει πανηγυρικά το ρεπορτάζ μας.

Λησμονώντας, προφανώς όχι από επιπολαιότητα, ότι ο φορολογικός έλεγχος ξεκίνησε μετά από εντολή της Εισαγγελίας Διαφθοράς, παραδέχεται ότι το ΚΕΦ.ΜΕΠ. δέσμευσε τους τραπεζικούς λογαριασμούς του μετά από φορολογικό έλεγχο. Τώρα αν το ποσό δεν είναι 4,3 και είναι 3,2 ή 1,4 εκατ. αυτό δεν συνιστά επιχείρημα για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις ο κ. Φρουζής.

Παραβλέπουμε το τρολάρισμα του στην δημοσιογραφική δεοντολογία. Η δεοντολογία όντως επιτάσσει στους δημοσιογράφους να επικοινωνούν πριν από μια δημοσίευση με τους ερευνώμενους. Επιβάλλει ταυτόχρονα, όμως, και σε αυτούς να ανταποκριθούν άμεσα στην επικοινωνία και όχι να φωνάζουν για αυτήν εκ των υστέρων. Πάλι για την δημιουργία των εντυπώσεων.

Για τα περί “δυσφημιστικά για το πρόσωπό μου σχόλια που περιλαμβάνονται στα άρθρα σας, γεγονός για το οποίο επιφυλάσσομαι” του απευθύνω μια δημόσια πρόσκληση: Σήμερα κιόλας θα επικοινωνήσω μαζί του για να μας παραχωρήσει στην “Κυριακάτικη Εφημερίδα” μια συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης.

Προκειμένου να καταρρίψει κάθε δυσφημιστικό σχόλιο μας και να μιλήσει δημοσίως, επιτέλους, για την ταμπακιέρα του σκανδάλου Novartis το οποίο θα διερευνήσει αμέσως μετά το “Ερρίκος Ντυνάν” η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.

Υ.Γ.: Κλείνοντας. Πείτε στον επικοινωνιακό σύμβουλο σας ότι, εν όψει της δικαστικής θύελλας που έρχεται τον Σεπτέμβριο για εσάς και την Novartis, η καλύτερη άμυνα δεν είναι η επίθεση. Τουλάχιστον όχι σε εμάς.

Check Also

Δικαιοσύνη: Δεν έβλεπε τα λαμόγια γιατί είναι… “τυφλή”

Γράφει η “ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ” “Ουδέτεροι πολιτικά” δικαστές δεν υπάρχουν, κύριε Σακελλαρίου. Διότι, αγαπητέ πρόεδρε του …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *