Home / Πολιτική / Π. Καμμένος: Η Ν.Δ θέλει να αλλάξει την πολιτική ατζέντα υπερασπιζόμενη συμφέροντα

Π. Καμμένος: Η Ν.Δ θέλει να αλλάξει την πολιτική ατζέντα υπερασπιζόμενη συμφέροντα

Η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να αλλάξει την ατζέντα της πολιτικής αντιπαράθεσης υπερασπιζόμενη επιχειρηματικά συμφέροντα. Αυτή την πολιτική θέση εξέφρασε στην Βουλή, ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμένος απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του αντιπροέδρου της Ν.Δ Αδωνι Γεωργιάδη για την υπόθεση του Noor 1. «Αξίος ο μισθός σου» ήταν η φράση του υπουργού Άμυνας.

Γράφει ο ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΛΙΒΙΤΣΑΝΟΣ

‘Όπως χαρακτηριστικά είπε – μεταξύ άλλων- ο Π.Καμμένος «η Αξιωματική Αντιπολίτευση μέχρι τώρα είχε μια παγκόσμια πρώτη. Αντί να κάνει αντιπολίτευση προς την Κυβέρνηση, έκανε αντιπολίτευση προς την Ελλάδα και αυτό το έδειξε ξεκάθαρα στην αξιολόγηση. Αντιλαμβάνομαι το πρόβλημα και το μένος που έχει η Νέα Δημοκρατία, όταν ιδιαίτερα σήμερα, πριν από λίγη ώρα, η Ελλάδα για πρώτη φορά στο δεκαετές της ομόλογο έπεσε επτάμισι μονάδες κι έφτασε στο 5,425%, χαμηλότερο δηλαδή από τον Δεκέμβριο του 2009. Είναι φυσικό, λοιπόν, ότι θα έπρεπε να βρει ένα τέχνασμα, προκειμένου να μεταφέρει τη συζήτηση αλλού.

Έρχεται σήμερα εδώ η Αξιωματική Αντιπολίτευση κι έχει τη δεύτερη πρωτοτυπία: Για πρώτη φορά μετά την εποχή του Κοσκωτά, έχουμε την Αξιωματική Αντιπολίτευση να ταυτίζεται με έναν πολίτη, με έναν επιχειρηματία, ο οποίος επιχειρηματίας, όμως, δεν είναι ένας απλός επιχειρηματίας που αγόρασε ένα μέσο μαζικής ενημερώσεως, είναι ένας πολίτης που έχει εκκρεμείς υποθέσεις με τη Δικαιοσύνη».

Αναφερόμενος στην εμπλοκή του στην όλη ιστορία ο Π.Καμμένος σημείωσε ότι λειτούργησε στο πλαίσιο του ποινικού κώδικα και της νομοθεσίας περί ναρκωτικών σημειώνοντας πώς η υπόθεση το Noor 1 είναι και θέμα εθνικής ασφάλειας αφού «είναι μια υπόθεση που έχει διεθνείς προεκτάσεις, μια υπόθεση που αφορά διακίνηση ναρκωτικών τριών τόνων, αξίας άνω των 30 εκατομμυρίων ευρώ, που πέραν του ότι θα σκοτώνανε πάνω από εκατό χιλιάδες παιδιά, πέραν του ότι το προϊόν των χρημάτων αυτών φέρεται να έρχεται από το Ιράν και πιθανώς και το πετρέλαιο από το οποίο μετέφερε, θα αποτελούσε αντάλλαγμα για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, όπως σήμερα αναφέρει το έγκριτο Ινστιτούτο Gatestone. Θυμίζω ότι είναι το Ινστιτούτο που στήριξε την υποψηφιότητα Τραμπ. Μάλιστα αναφέρει ότι η υψηλή κοινωνία της Ελλάδας, η υψηλή ελίτ θα κάνει τα πάντα, προκειμένου να προστατεύει και να μην αποκαλυφθεί η υπόθεση αυτή που έχει να κάνει με θέματα εθνικής ασφάλειας, ευθύνες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και, εκτός από την εθνική ασφάλεια, με θέματα τα οποία έχουν να κάνουν και με τις διεθνείς σχέσεις της χώρας.

Απάντηση στο θέμα των δημοσιευμάτων που θέλουν τον Π.Καμμένο να επικοινωνεί με τον ισοβίτη Γιανουσάκη, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής απαντώντας σε αντίστοιχη ερώτηση. Όπως είπε για τον υπουργό Αμυνας «ακόμη και παρατύπως αν ενήργησε – την ενθάρρυνση να μάθουμε την αλήθεια από έναν υπουργό προς ισοβίτη αυτή την πράξη δεν μπορείτε να το χαρακτηρίσετε a priori αρνητικό- είναι δικαιολογημένος. Λειτουργεί προς όφελος αποκάλυψης αλήθειας που ενδιαφέρει την κοινωνία, δηλαδή ποια σκοτεινά κυκλώματα και πρόσωπα εμπλέκονται στην υπόθεση».

Από την πλευρά του ο Αδ.Γεωργιάδης έκανε λόγο για αναπάντητα ερωτήματα υποστηρίζοντας ότι οι κινήσεις Καμμένου αφορούν την εμπλοκή του Β.Μαρινάκη στον ΔΟΛ. Αντίστοιχη άλλωστε ανακοίνωση εξέδωσε και η Ν.Δ υποστηρίζοντας ότι ο υπουργός Άμυνας «δεν απάντησε σε κανένα από τα ουσιαστικά ερωτήματα και επιχείρησε, με αοριστολογίες, να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Ήταν σε εμφανή αδυναμία να εξηγήσει στους βουλευτές και στους πολίτες για ποιο λόγο επικοινώνησε 12 φορές σε διάστημα λίγων ημερών με τον φυλακισμένο ισοβίτη και τι ακριβώς είπαν. Δεν απάντησε αν ο κ. Τσίπρας γνώριζε αυτό τον χειρισμό».

 

Check Also

Δικαιοσύνη: Δεν έβλεπε τα λαμόγια γιατί είναι… “τυφλή”

Γράφει η “ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ” “Ουδέτεροι πολιτικά” δικαστές δεν υπάρχουν, κύριε Σακελλαρίου. Διότι, αγαπητέ πρόεδρε του …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *